Προγράμματα Σπουδών Α’ Λυκείου

Η τάξη αυτή είναι πολύ σημαντική και απαιτητική καθώς ο μαθητής μπαίνει στο Λύκειο που έχει εντελώς διαφορετική φιλοσοφία από το Γυμνάσιο και παράλληλα έχει περιορισμένο χρόνο καθώς η πλειοψηφία των μαθητών στην περίοδο της Α΄ λυκείου προετοιμάζεται και για τα πτυχία των ξένων γλωσσών.

Στόχος μας στην τάξη αυτή είναι:
● Να δείξουμε τον τρόπο διαβάσματος. Να μάθουν οι μαθητές στη διαχείριση του χρόνου τους και ναι, χωρίς υπερβολή, να μάθουν να διαβάζουν, όχι να «σκανάρουν» ή να «παπαγαλίζουν».
● Να δημιουργήσουμε υποδομή στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα του επιστημονικού πεδίου που ενδιαφέρει τους μαθητές, ώστε να αφομοιώσουν την απαιτούμενη ύλη που θα τους χρειαστεί στις επόμενες τάξεις.
● Να εξοικειώσουμε τα παιδιά με τις γραπτές εξετάσεις των τρίωρων διαγωνισμάτων

Ενόψει του νέου συστήματος εισαγωγής 2022, στο οποίο φημολογείται πως το απολυτήριο των τριών τάξεων λυκείου θα παίζει ρόλο σε ένα μικρό ποσοστό στην εισαγωγή στα ΑΕΙ, ο μαθητής δεν πρέπει να κάνει διασπάθιση δυνάμεων σε όλα τα μαθήματα, αλλά να επικεντρωθεί κυρίως στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα. Βέβαια, ένας μαθητής της Α΄λυκείου που σκέφτεται στην Γ΄λυκείου να επιλέξει τη βιολογία και όχι τα μαθηματικά πρέπει να εντρυφήσει στα μαθηματικά γιατί χωρίς αυτά δεν θα μπορεί να λύσει ασκήσεις Φυσικής. Επίσης, ένας μαθητής που προσανατολίζεται να επιλέξει τη Θεωρητική δεν πρέπει να εγκαταλείψει την Άλγεβρα στην Α΄λυκείου.

check circle Τα μαθήματα και τα διαγωνίσματα, με βάση πάντα τις συστάσεις του Ε.Ο.Δ.Υ, θα διεξαχθούν στη φυσική τάξη με όλες τις ασφαλιστικές δικλείδες. Στο ζοφερό ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της πανδημίας τα μαθήματα αυτόματα θα μεταφερθούν στο κατάλληλο ψηφιακό μαθησιακό περιβάλλον, με αλληλεπίδραση μαθητή-καθηγητή στο ψηφιακό πίνακα.

check circle ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΕΣΤ ΕΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ:
Καθώς είναι η δεύτερη χρονιά που, λόγω της πανδημίας, δεν έχουμε αξιολόγηση των μαθητών από τις σχολικές προαγωγικές εξετάσεις, οι νέοι υποψήφιοι μαθητές μας αρχικά επικοινωνούν στο χώρο μας με τον καθηγητή του μαθήματος αυξημένης δυσκολίας του αντίστοιχου επιστημονικού πεδίου επιλογής τους. Και σε δεύτερο χρόνο, συμμετέχουν σε ένα σταθμισμένο διαγώνισμα βασικών γνώσεων σχετικών με τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Χειμερινό Πρόγραμμα Α’ Λυκείου 2021

 

ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΑΛΓΕΒΡΑ 3 ΩΡΕΣ
ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ 2 ΩΡΕΣ
ΧΗΜΕΙΑ 2 ΩΡΕΣ
ΦΥΣΙΚΗ 2 ΩΡΕΣ
Ν. ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 2 ΩΡΕΣ
ΣΥΝΟΛΟ
11 ΩΡΕΣ

Για τους μαθητές που έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν το 3ο Ε.Π.Ε. στην Β΄ Λυκείου, το μάθημα της Άλγεβρας δρα επικουρικά στην επίλυση ασκήσεων Φυσικής.

 

ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΑΡΧΑΙΑ 3 ΩΡΕΣ
Ν. ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 2 ΩΡΕΣ
ΣΥΝΟΛΟ
5 ΩΡΕΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το πρόγραμμα συμπληρώνεται και με τα μαθήματα των θετικών σπουδών όπου ο μαθητής έχει γνωστικά κενά.

* Σημειώνεται πως ο μαθητής μπορεί να επιλέξει μέρος του προγράμματος. Ωστόσο, και σε αυτήν την περίπτωση είναι καλό να συμμετέχει στο φροντιστήριο στα τρίωρα διαγωνίσματα των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας