Και πλησιάζουν τα Χριστούγεννα! Μικροί και μεγάλοι τα περιμένουμε με λαχτάρα γιατί ναι, είναι η πιο όμορφη περίοδος του χρόνου!

Για εσάς, τα σχολεία είναι κλειστά 15μέρες!!! Αυτό από μόνο του είναι γιορτή! Κλειστά σχολεία, όμως, δεν σημαίνει και κλειστά βιβλία!

Εσείς, οι μαθητές της Γ΄ λυκείου, «Θυσιάστε» αυτά τα Χριστούγεννα στον στόχο που εσείς βάλατε, για να σφραγίσετε τη 12χρονη μαθητική σας πορεία. Αφήστε για τα επόμενα, που θα είστε φοιτητές τις βόλτες και τη χαλάρωση. Καλύψτε τώρα τα όποια κενά, κάντε επανάληψη στην ύλη και κατεβείτε με τον αέρα του νικητή στις εξετάσεις 2023. Η υλοποίηση του στόχου σας πλησιάζει. Γι΄ αυτό μην επιτρέψετε σε τίποτα να σας αποσυντονίσει! Εννοείται πως θα ξεκουραστείτε, θα δείτε φίλους και συγγενείς, αλλά θα κρατήσετε ένα ρυθμό, όχι εξοντωτικό, στο διάβασμά σας. Πάμε δυνατά με ανοιχτά φώτα πορείας!

Εσείς, οι μαθητές της Α΄και Β΄λυκείου, αυτά τα Χριστούγεννα βγείτε, διασκεδάστε, αλλά επενδύστε και στο μέλλον σας…ΔΙΑΒΑΣΤΕ!  Μην έχετε την ψευδαίσθηση πως οι Πανελλαδικές είναι ακόμα μακριά για σας. Οι γνώσεις της α & β΄ λυκείου είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την επιτυχία σας το 2024 και ΄25 αντίστοιχα. Εντάξτε, λοιπόν, στις γιορτινές μέρες και το διάβασμα. Επικεντρωθείτε σε όσα προσπεράσατε με μια ματιά, σε όσα νομίζετε πως γνωρίζετε αλλά τα αποτελέσματα των διαγωνισμάτων σας σάς διαψεύδουν. Κλείστε τα κινητά όχι όμως τα βιβλία.

Και φτάσαμε σε εσάς, τα Γυμνασιόπαιδα. Για εσάς τα Χριστούγεννα είναι περίοδος ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης. Θα δείτε τους φίλους σας, θα κάνετε βόλτες, θα παίξετε, θα πάρετε δώρα, θα ανταλλάξετε δώρα… Ωστόσο δεν πρέπει να κλείσετε τα βιβλία για ένα τόσο μεγάλο διάστημα. Οργανώστε τον χρόνο σας και …διαβάστε, έστω λίγο, αλλά ουσιαστικά.

Για τέλος, εσείς, τα μικρά της Ε’ και Στ Δημοτικού. Κλείστε όλα τα σχολικά βιβλία! Διασκεδάστε όσο περισσότερο μπορείτε! Ναι, και εσείς που ετοιμάζεστε για τις εξετάσεις των προτύπων. Χαρείτε τις γιορτές με τα αδέλφια, ξαδέλφια, φίλους, γονείς, παππούδες και γιαγιάδες… και διαβάστε ένα παραμύθι, ένα παιδικό βιβλίο κι όταν ξανασυναντηθούμε, αν θέλετε μας το διηγείστε!

Καλά Χριστούγεννα, λοιπόν, και καλή αντάμωση στις 3/1/2023

Οι δάσκαλοί σας.