Μαθησιακή Υποστήριξη

support

Πρόγραμμα υποστηρικτικής εκπαίδευσης

Το Π.Υ.Ε. είναι ο δικός μας πυλώνας-θεσμός που εγκαινιάσαμε τα τελευταία χρόνια και είμαστε περήφανοι γι αυτόν. Η εμπειρία μας έδειξε πως πολλά παιδιά δεν έχουν μάθει, δεν ξέρουν, όχι δεν θέλουν, να λύνουν ασκήσεις. Ίσως γιατί στις μικρότερες τάξεις είχαν ένα καθηγητή που τους έκανε ιδιαίτερα και αντί να κρατούν αυτά το μολύβι, το κράταγε εκείνος. Άλλο όμως βλέπω πως λύνεται και άλλο λύνω! 

Με βασική μας αδιαπραγμάτευτη θέση τη συνεχή εξάσκηση του μαθητή στις ασκήσεις, ορίζουμε μέρα και ώρα, εκτός προγράμματος διδασκαλίας όπου ο μαθητής έρχεται στο φροντιστήριο για να λύσει ασκήσεις, παρουσία καθηγητή. Ο καθηγητής σε συνεργασία με τους συναδέλφους του Διδακτικού του τομέα, ορίζει την εξάσκηση του κάθε παιδιού ξεχωριστά και παρακολουθεί την πορεία του την ώρα του Π.Υ.Ε. Δεν λύνει ο καθηγητής στον πίνακα, λύνει ο μαθητής στο τετράδιό του με την αρωγή του δασκάλου. Σταδιακά η πείρα μας μάς δείχνει πως ο μαθητής μαθαίνει να διαβάζει ουσιαστικά και όχι να «σκανάρει» επιπόλαια τα δεδομένα της άσκησης. Και όσο μαθαίνει τόσο αποκτά αυτοπεποίθηση και όσο αποκτά αυτοπεποίθηση τόσο πλησιάζει το στόχο του και εν τέλει τον κατακτά

Αναγνωστήριο

Δίνουμε την δυνατότητα στα παιδιά που επιθυμούν να διαβάζουν στο φροντιστήριο, ώρες εκτός του προγράμματός τους. 

Κυρίως οι μαθητές της γ΄ λυκείου νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια βρισκόμενοι στη Νέα Συμβολή. Δεν είναι μόνο επειδή με τους καθηγητές στο χώρο θα ρωτήσουν απορίες ή διευκρινήσεις κατά την προσωπική τους μελέτη. Το θέμα είναι καθαρά ψυχολογίας. Όταν διαβάζουν μόνοι τους στο αναγνωστήριο αισθάνονται μεγαλύτερη σιγουριά, ηρεμία πως στο ενδεχόμενο απορίας θα έχουν άμεση ανταπόκριση. Άλλα παιδιά συγκεντρώνονται καλύτερα, μακριά από μικρότερα κυρίως αδέλφια ή τους πειρασμούς των ψηφιακών μέσων. Για αυτά τα παιδιά, ο χώρος αναγνωστηρίου είναι δικός τους.

meleti
prosanatolismos

Επαγγελματικός προσανατολισμός

Σε συνεργασία με τον κ. Στράτο Στρατηγάκη, μαθηματικό, ερευνητή και σύμβουλο σταδιοδρομίας, έχει τεθεί στη διάθεση των μαθητών μας, μέσω της ιστοσελίδας της Νέας Συμβολής, ο Οδηγός Σταδιοδρομίας. Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό εργαλείο που εξασφαλίζει πρόσβαση σε μηχανές αναζήτησης πανεπιστημιακών σχολών και μεταπτυχιακών, σε σελίδες ενημέρωσης, σε άρθρα γνώμης και σε ενημερωτικά βίντεο για διάφορα επαγγέλματα. Για να συνδεθείτε στον Οδηγό Σταδιοδρομίας ζητήστε μας κωδικό.

Έχουμε παρακολουθήσει πιστοποιημένα σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού και συμβουλεύουμε τους μαθητές μας για τα τμήματα των Σχολών. Πολλοί άλλωστε από εμάς γνωρίζουμε εκ των έσω σχολές των μεταπτυχιακών και διδακτορικών μας σπουδών.

Δεν συμφωνούμε και για αυτό δεν προτείνουμε τα αναχρονιστικά πλέον test δεξιοτήτων που προσφέρονται αφειδώς και δωρεάν στα παιδιά έξω από σχολεία. Τα θεωρούμε πυροτεχνήματα που στηρίζονται σε πελατειακό σχήμα, με επισφαλή ή κοινότοπα συμπεράσματα. 

Συμμετέχουμε σε ημερίδες επαγγελματικού προσανατολισμού και προτείνουμε στα παιδιά που αδυνατούν να θέσουν στόχο επικοινωνία σε προσωπικό επίπεδο με αξιόπιστα εργαστήρια συμβουλευτικής επιστήμης και επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Συμπλήρωση μηχανογραφικού

Εδώ βρίσκεται το 50% της επίτευξης του στόχου σας. Συμβουλεύουμε, συζητάμε με παιδιά και γονείς. 

Για την οριστική υποβολή του είναι απαραίτητη η παρουσία κηδεμόνα.

ethniki asfalistiki

Ασφάλεια μαθητών στην Εθνική Ασφαλιστική

Πάνω από όλα είναι η ασφάλεια και η άμεση αντίδρασή μας σε τυχόν ατύχημα ή απρόσμενη δυσφορία ενός παιδιού μας. Για το λόγο αυτό έχουμε ασφαλίσει τους μαθητές μας σε περίπτωση ατυχήματος μέσα στο φροντιστήριο.

Εθνική Ασφαλιστική, Αριθμός Συμβολαίου: 936849