Η ομάδα μας

Η Νέα Συμβολή είναι δημιουργία μιας ομάδας καθηγητών θετικών και θεωρητικών σπουδών που συνεργαζόμαστε πάνω 25 συναπτά έτη. Ξεκινήσαμε τη λειτουργία του φροντιστηρίου μας το 2001 και συνεχίζουμε με ακρογωνιαίο λίθο φιλοσοφίας τη συστράτευση όλων εμάς των δασκάλων στον αγώνα των παιδιών για την είσοδο στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Αποτελούμε όλοι οι δάσκαλοι μια άρρηκτα συνδεδεμένη ομάδα διαμορφώνοντας το κατάλληλο κλίμα αγαστής συνεργασίας για τη στήριξη των μαθητών μας τόσο σε γνωστικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Στη Νέα Συμβολή λειτουργούμε ομαδικά. Κάθε διδακτικός τομέας μαθήματος στηρίζεται στην πείρα των παλιότερων καθηγητών και στη δυναμική εξέλιξη των νεότερων που είναι δικοί μας απόφοιτοι, οι δικοί μας παλιοί μαθητές. Ο κάθε τομέας, μαθηματικών, φυσικών, φιλολόγων και όλων των ειδικοτήτων συνεχώς διευρύνει την επιστημονική και εκπαιδευτική του κατάρτιση. Είμαστε η ίδια ομάδα όλα αυτά τα χρόνια που μαζί με τη νέα γενιά συναδέλφων υπηρετούμε με αγάπη την εκπαίδευση σαν μια δυνατή οικογένεια.

Και οι Διδακτικοί τομείς του κάθε επιστημονικού πεδίου παρακολουθούν την επίδοση του μαθητή στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ενημερώνοντας τον Υπεύθυνο τμήματος.

Παράλληλα, κάθε Διδακτικός τομέας αναλαμβάνει να ανανεώνει διαρκώς τα βιβλία-βοηθήματα ώστε αυτά να ανταποκρίνονται στο εκάστοτε εκπαιδευτικό τοπίο αποτελώντας πολύτιμο αρωγό για την κατανόηση, αφομοίωση και επανάληψη της ύλης.

Αυτή η φιλοσοφία της συλλογικότητας είναι η επιτυχία μας.

Η ίδια oμάδα καθηγητών αναλαμβάνει όλες τις τάξεις και όλα τα τμήματα.

Άλλωστε η επιτυχία των δασκάλων δεν φαίνεται στον «άριστο»  αλλά στο να εμπνεύσει, να καθοδηγήσει και τον μη επιμελή να βάλει στόχους, να πιστέψει στον εαυτό του και να πετύχει.

Για τη σχέση εμπιστοσύνης που χτίζουμε όλα αυτά τα χρόνια με τους μαθητές μας και με τις οικογένειές τους, δεν μιλάμε εμείς, αλλά τα παιδιά μας. Το συγκινητικό «κυρία», «κύριε», «δάσκαλε», «δασκάλα» που ακούμε κάθε φορά που συναντάμε τους απόφοιτούς μας, επαγγελματίες πλέον, οικογενειάρχες, μας πλημμυρίζει με το αίσθημα ικανοποίησης και επιβεβαιώνει τη φιλοσοφία μας.