Χειμερινή Προετοιμασία

Γιατί να εμπιστευτείτε εμάς;

– Γιατί στη Νέα Συμβολή, ο μαθητής έχει «Ονοματεπώνυμο», είναι μέλος της εκπαιδευτικής μας οικογένειας. Είμαστε δίπλα του για να τον βοηθήσουμε σταδιακά να αναπτύξει την αντιληπτική του ικανότητα. Να αρχίζει να συνειδητοποιεί τη δυναμική του, τις ικανότητές του, χτίζοντας βήμα-βήμα το προφίλ «του μαθητή που μπορεί», αντιλαμβάνεται τις έννοιες, κατανοεί τα δεδομένα, λειτουργεί αφαιρετικά.

– Γιατί κι εμείς, οι καθηγητές της Νέας Συμβολής έχουμε «Ονοματεπώνυμο», είμαστε η ίδια ομάδα όλα αυτά τα χρόνια που μαζί με τη νέα γενιά συναδέλφων υπηρετούμε με αγάπη την εκπαίδευση σαν μια δυνατή οικογένεια. Και οι ίδιοι μπαίνουμε σε όλες τις τάξεις σε όλα τα τμήματα. Δεν είμαστε μια απρόσωπη αλυσίδα.

– Γιατί σεβόμαστε την μοναδικότητα του μαθητή! Εκείνος προσπαθεί, Εκείνος αγωνίζεται, εμείς κι εσείς είμαστε δίπλα του, τον παρακολουθούμε να «χτίζει», τον βοηθάμε με τα υλικά, τσεκάρουμε τις επιλογές του. Και τον επιβραβεύουμε σε κάθε βήμα που κάνει.

– Γιατί είμαστε σε ετοιμότητα όταν κουραστεί, να του το αναγνωρίσουμε, να του δώσουμε χώρο και χρόνο να ηρεμήσει. Δεν τον αντιμετωπίζουμε σαν άλογο κούρσας.

– Γιατί όταν πάει «να χαθεί» θα το καταλάβουμε αμέσως και θα συντονιστούμε μαζί σας για να τον επαναφέρουμε.

– Γιατί όταν επανέλθει, δεν τον τρομάζουμε αλλά του δείχνουμε πως τον εμπιστευόμαστε να συνεχίσει, να καλύπτει το χαμένο χρόνο, να ανεβαίνει, να κατακτά τους στόχους του.

 

Δείτε τα προγράμματά μας:

Γ’ Λυκείου

Β’ Λυκείου

Α’ Λυκείου

Γυμνάσιο

Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού

Προετοιμασία για Πρότυπα